Google Adsense: evaluatie experiment

Een kleine 2 maanden geleden zijn we begonnen met het laten zien van advertenties via google adsense in de rechter zijbalk. Zie: http://www.slimmefinanciering.nl/?p=463

Op de teller staat inmiddels € 12,51 over de maanden november en december 2011. In november waren er 914 pagina weergaves van advertenties met 20 klikken en een CPC (costs per click) van € 0,63. En in december was er sprake van 451 pagina weergaves en 0 klikken. Als we afzien van de klikken die de eerste dagen zijn gedaan door wat mensen uit ons netwerk (‘even testen’) dan durf ik de conclusie wel aan dat deze opzet ons niets gaat leveren.

De soorten advertenties die de bezoeker te zien kreeg kan in 2 kampen worden verdeeld. Enerzijds de informatieve advertenties, anderzijds de leen advertenties. De informatieve advertenties kwamen bijvoorbeeld van de Kamer van Koophandel en van de belastingdienst (informatie voor starters en wijzigingen in ons belastingstelsel). Wat mij betreft passen die prima op een site als slimme financiering. Maar het leeuwendeel van de advertenties betrof aanbiedingen voor leningen, hypotheken en zo verder. We vroegen ons al af of we hier op zaten te wachten, maar nu we weten dat er nauwelijks op door geklikt wordt is de conclusie snel getrokken. We hebben het experiment beëindigd en hebben weer een schone rechterkolom.

Maar we willen de rechterkant  graag blijven gebruiken voor andere experimenten.

Rudy van Stratum