Cursusdag Slimme Financiering

Bent u geïnteresseerd in deze of een dergelijke cursusdag? Stuur ons een mail, bij voldoende interesse organiseren we op nader te bepalen datum een cursusdag.

Veel mensen met goede ideeën lopen tegen financieringsproblemen aan. Eén van de oorzaken is dat we vaak liever met een goed idee aan de slag gaan dan dat we veel tijd stoppen in het analyseren van de kosten en baten. Daarnaast zijn we vaak zo overtuigd van de kwaliteit van het idee dat financiering helemaal geen issue lijkt. Gevolg is dat pas laat over financiering nagedacht wordt, er daardoor weinig tijd is om het idee nog eens goed zakelijk door te lichten en vaak een teleurstelling omdat het idee uiteindelijk niet van de grond komt. Herkent u zich hier (voor een deel) in, dan is deelname aan de cursusdag Slimme Financiering wellicht iets voor u. (PDF versie van deze pagina)

Doelgroep

Iedereen die kwaliteit wil realiseren (in de stad, het onderwijs, de zorg, de natuur etc.) maar tegen financiële barrières aanlopen. Vragen waar deelnemers mee komen:

– Als ik een goed idee heb, hoe zorg ik dan voor een financiële onderbouwing?
– Hoe beoordeel ik de financiële haalbaarheid van een plan?
– Hoe laat je zien dat iets niet alleen maar geld kost, maar ook wat opbrengt?
– Hoe breng je het rendement van duurzaamheidsmaatregelen in beeld?
– Welke financieringsconstructies kan ik gebruiken?
– Hoe overtuig ik anderen van het rendement van mijn idee?

Doelstelling

Er bestaat geen wondermiddel om financieringsproblemen op te lossen. Wel helpt het om op een gestructureerde manier na te denken over de kosten en baten en het uiteindelijke rendement van een ingreep of idee. Tijdens deze cursus leert u de instrumenten van slimme financiering in de praktijk toe te passen. Aan het eind van de dag bent u in staat om te bepalen waarom de financiering van uw idee niet lukt en aan welke knoppen u mogelijk kunt draaien om tot het gewenste resultaat te komen. Kernbegrippen tijdens de cursus zijn:

– Beslisboom slimme financiering
– Verdienmogelijkheden
– Rendement
– Belangen fuseren
– Financieringsconstructies
– Financiële denkfouten

Tijdens de dag zorgen we voor een afwisseling tussen theorie en praktijk. Daarnaast besteden we tijd aan visuele hulpmiddelen die kunnen helpen bij het versterken van de financiële onderbouwing van uw idee.

Programma

Ochtend

In de ochtend behandelen we de beslisboom slimme financiering. Hierbij maken we gebruik van praktijksituaties die door de deelnemers zelf aangedragen worden.

– Introductie en kennismaking
– Doel
– Verdienmogelijkheden
– Rendement
– Belangen
– Financieringsconstructies

Middag

In de middag staat de praktijk centraal.

– De pratkijk is vaak anders dan de theorie: financiële denkfouten
– Praktijkcasus
– Discussie en samenvatting

Deelname en kosten

Wij streven naar persoonlijke aandacht en willen alle cursisten de mogelijkheid geven hun eigen casus in te brengen. Het maximum aantal deelnemers is daarom 15, bij onvoldoende deelnemers gaat de cursus niet door of wordt deze mogelijk verplaatst naar een andere datum. Bij teveel deelnemers organiseren we eventueel een tweede dag.

Wilt u deelnemen aan de cursus slimme financiering, dan kunt u een mail sturen naar info@slimmefinanciering.nl. Vermeldt daarin uw naam, functie, werkgever en standplaats. Kosten voor deelname aan de cursus bedragen € 395,- (excl. BTW). Bent u wel geïnteresseerd maar kunt u niet op de gegeven datum, laat het ons weten, we sturen u dan bijtijds een bericht wanneer we wederom een cursusdag organiseren.

Datum en locatie

De cursus wordt gehouden op <datum> in <locatie>. De exacte locatie en aanvangstijd wordt t.z.t. bekend gemaakt.

Docenten en referenties

Rudy van Stratum is van huis uit econoom, Stijn van Liefland is milieukundige. Gedreven door vragen uit de praktijk en de passie om structuur aan te brengen in ingewikkelde materie zijn wij enkele jaren geleden de website slimmefinanciering.nl begonnen. Als spin off van deze website voeren wij onderzoek uit en organiseren we regelmatig cursussen en workshops. Workshops en cursussen zijn onder andere gegeven aan Dienst Landelijk Gebied, Milieudienst Rijnmond en stadsgewest Haaglanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *