Wastewatcher over ‘geld is een middel’

Wastewatcher Thomas Luttikhold heeft elke week een tip over voedselbesparing. Iets doen met voedselresten is niet alleen creatief en leuk maar bespaart ook nog eens geld. Thomas heeft berekend hoeveel zijn tips het afgelopen jaar aan besparing hebben opgeleverd. We komen hier later nog uitgebreider op terug.

Ondertussen heeft hij in ruil voor ons ‘rekenwerk’ ons boek gepromoot op zijn youtube-kanaal. Voorbeeld van ruileconomie ..

Rudy van Stratum

2 gedachten over “Wastewatcher over ‘geld is een middel’

  1. Beginner

    Sommige mensen vergeten inderdaad wel eens dat geld slechts een middel is. Dat wat we er mee kunnen kopen is waar het werkelijk om draait. En gelukkig kun je die dingen (zoals voedsel) ook op andere dingen verkrijgen. Ik denk dat vooral voor kleine ondernemers ruilhandel erg goed kan werken! Ik ben overigens erg benieuwd hoeveel zijn tips het afgelopen jaar al aan besparing hebben opgeleverd…

    1. slimfinbeheer Bericht auteur

      De besparingen zijn helemaal uitgewerkt in een spreadsheet. In percentage tov het totaal viel de besparing mij tegen. De komt omdat je voor een nieuwe maaltijd naast de resten ook weer andere spullen moet regelen. Voorbeeld: van oud brood kun je wentelteefjes maken, maar dan moet je toch weer melk en bloem kopen. Je kunt oud brood ook roosteren, maar dan heb je een broodrooster en stroom nodig (hoe neem je die uitgaaf dan weer mee?). Onze voorlopige conclusie was dat je niet alleen voor het rendement moet doen maar vooral ook voor de fun/creativiteit. De grootste besparing bereik je door precies op maat in te kopen (is dat zo: kwantumkorting bij afname grotere hoeveelheden! Verpakkingen die dat niet toelaten!). Hier valt nog veel meer over te zeggen, misschien iets voor later in 2014. (Rudy)

Reacties zijn gesloten.